Usynlige traumer. Fanget av følelser

Forfatter:

Hilde Eeg Foss

Forlag:

Flux

Utgitt:

2021

Sammendrag:

I dagens samfunn snakkes det sjelden om utrygghet, og man kan tro at det nesten ikke fins. Men det er jo litt rart at noe som nesten ikke fins, kan skape så mye problemer for en person.

Denne boka er bygget på nyere forskning innen traumefeltet. Hilde Eeg Foss, selv pasient i psykisk helsevesen, tar opp det hun kaller usynlige traumer, og forklarer det som grunnleggende utrygghet som kan utvikles gjennom barnets tilknytningsmønster, uten at årsaken nødvendigvis er knyttet til konkrete, fysiske opplevelser eller overgrep.

Boka tar for seg hva som skjer i en traumatisert kropp, kombinert med forfatterens erfaringer og verktøy fra Modum Bad. Hun forklarer på en lettfattelig måte hvorfor disse verktøyene er virksomme, og viser hvordan du selv kan bruke dem for å få bedre livskvalitet.

(tekst fra forlaget)

 

«Foss kombinerer det personlige og det faglige på en fin, balansert måte som både gjør stoffet mer personlig, tilgjengelig og også mer interessant for folk flest.»

– Ingunn Fossaas, Psykoterapeut

«Kjempegod bok som forklarer pedagogisk enkelt om utfordrende erfaringer. En kunnskapsrik kvinne som har skrevet en høyaktuell bok, jeg leser boken med stor begeistring.»

– Frøya Hansen, psykiatrisk sykepleier

«Boka er lettlest, med et direkte og personlig språk. [..] Boka er også for den som ønsker å øke sin forståelse for egne følelser og reaksjonsmønstre. Når man lar tenkehjernen vokse, begynner å leve i nået og ser framover, ikke bakover, vil håpet vokse frem. Håpet om at livet er godt å leve.»

– Kjetil Skotte, Sykepleien

«Ved å kombinere fagkunnskap med personlig erfaring klarer Hilde Eeg Foss å lage en uvanlig interessant bok om behandling av kompleks posttraumatisk stresslidelse. Ved hjelp av visuelle modeller, egne opplevelser og gode metaforer gir hun en forståelig innføring i hjernen og veien inn i og ut av PTSD.»

– Cathrine Th. Paulsen, Magasinet Psykisk helse

«Vår traumeavdeling gir boken det de kaller et solid godkjentstempel. De mener den inneholder kunnskap det er stort behov for, og synes dette formidles på en meget god og forståelig måte.»

– Jorunn Tangen Hole, konstituert adm. direktør Modum Bad

 

Les utdrag fra boken her:
Huset der man ikke skulle gråte
Usynlige traumer som gjør hverdagen vond

Medieomtale:
• En utrygg barndom kan skape usynlige traumer (Bokutdrag, Psykologisk.no)
Fra traumer til håp (Anmeldelse, Sykepleien)
Usynlige traumer ødela Hildes livskvalitet (Intervju, =Oslo)
Godt om traumer (Omtale, Magasinet Psykisk helse)