Låneregler

NGIs bibliotekar Martha E. Frislid oppfordrer alle studenter og ansatte til å benytte biblioteket og tjenestene vi tilbyr.
Om utlånstid og reservering av medier
Utlånstid er fem uker for alle typer medier. Lånet kan fornyes dersom det ikke er venteliste på det du har lånt.
Videre reserverer vi gjerne det du vil låne. Reserverte medier må hentes innen én uke etter at hentemelding er sendt. Hvis det blir vanskelig, sender du e-post til biblioteket for å avtale for annet hentetidspunkt.
Kom i bibliotekets åpningstid (tirsdag og fredag kl. 8.30-15) for å hente. Eller ta kontakt med skolens kontorpersonale mellom kl. 9 og 15.30 på dager biblioteket er ubetjent.

 

Registrer deg som bibliotekbruker!
Da kan du låne alt NGI-biblioteket har til utlån. Og du får tilgang online via TOW til oversikt over dine lån og kan selv enkelt forlenge lånetiden. Samt at du kan reservere/bestille via TOW alle bøker du ønsker å låne.

Purregebyr
Ved endt lånetid får låner purring på e-post. Etter en eventuelt 4. purring må låner betale et gebyr på kr. 200.
Purregebyret betales med Vipps til # 113827 (Norsk Gestaltinstitutt AS). Skriv i tekstfeltet at betalingen gjelder purregebyr i biblioteket. Send så Vipps-kvitteringen på e-post til bibliotek@gestalt.no. Alternativt kan vi sende faktura til låner for betaling av gebyret.
Videre er bibliotekets reglement slik at når lånere har utestående bøker eller annet som er blitt purret fire ganger, sperrer systemet for nye utlån inntil det som er lånt blir returnert eller gjort opp for på annen måte.

Erstatningsansvar
Ved endt lånetid får låner purring på e-post. Etter 4. purring sender vi brev med varsel om erstatningsansvaret:

«Hvis biblioteket taper sine bøker fordi de ikke blir returnert, blir det på sikt lite igjen for bibliotekets brukere å låne!»
Låner er personlig ansvarlig for sine lån og må erstatte eventuelle tap eller skade. For alle dokumenttyper er erstatningskravet minimum kr. 700 pr. dokument. For enkelte dokumenter er erstatningsbeløpet høyere.

 

NB: Ved ignorering av varsel blir erstatningskravet sendt til inkasso.