Informasjon om mulighet for å benytte et referansehåndteringsverktøy

Det går fint å skrive en oppgave eller en artikkel uten å bruke et referansehåndteringsverktøy, bare følge nøye veiledning for referansehåndtering etter APA som eksemplene i NGIs retningslinjer for oppgaveskriving samt andre nettsider med veiledning for APA gir.

For å effektivisere referansearbeidet med større oppgaver, kan du imidlertid velge å bruke et referansehåndteringsverktøy som Zotero, EndNote eller Mendeley. Zotero er gratis tilgjengelig for alle fullt ut, mens Mendeley og EndNote kan benyttes av alle i enklere gratisversjoner.

Å bruke referanseverktøy kan gjøre det lettere å ha oversikten over kildene du bruker i studier, forskning og publisering. Referanseverktøy hjelper deg også til å opprette og formatere siteringene og referanselisten i manuskriptene dine. Men det krever en innsats for å lære å bruke verktøyet hvis det er ukjent, og husk at du alltid må dobbelsjekke at referansen blir riktig! Under er veiledning for å bruke referanseverktøyet Zotero:
Zotero

Zotero er et gratis referansehåndteringsverktøy som brukes til å samle, lagre og organisere referanser. Du kan lage samlinger med referanser som du bruker til oppgaver og i tillegg lagre PDF-filer. Disse samlingene er også tilgjengelig via en internettkonto og du kan dele dem med andre. Last ned programmet fra Zotero.org.

Se VID-bibliotekets introduksjon med det mest grunnleggende for veiledning til bruk av Zotero.  Veiledningen gir god introduksjon og oversikt for å begynne å bruke Zotero. Men som veiledningen også sier, er den beste måten å lære verktøyet å bruke det.