Gro SkottunFørstelektor

: Sandvika: 920 37 569: gro@gestalt.no

Gro Skottun (f.1945) var med på å starte Norsk Gestaltinstitutt i 1986 hvor hun i dag er førstelektor. Gro er utdannet sosionom (1970), gestaltterapeut (1990) med 3-årig etterutdanning ved Multi-di-Mens i Nederland og har en MSc i Gestalt Psychotherapy fra England (2004). Gro oppnådde tittelen førstelektor i desember 2011.

Gro har undervist internasjonalt i mange år, hovedsakelig ved instituttene i Praha og Budapest der NGI har hatt ansvar for undervisningen. Hun har hatt flere verv i forskjellige nasjonale og internasjonale organisasjoner innen gestaltterapi og alternativ medisin.

Gro er redaktør av Norsk Gestalttidsskrift, som er et vitenskapelig tidsskrift. Hun har publisert flere vitenskapelige- og faglige artikler og er medforfatter av boka: Gestaltterapi. Lærebok i teori og praksis. Boken er oversatt til engelsk på Routledge med tittelen: Gestalt Therapy Practice. Theory and Experiential Learning.

Gro er medlem av skolens FOU utvalg og hennes forskningsområde er for tiden skolens pedagogikk og hvilke erfaringer og/eller hvilket utbytte studentene har med gestaltterapi-utdanningen. Dette prosjektet er et samarbeide med førsteamanuensis Heidi Mjelve ved UiO.